top of page

La importància de l'esport en la lluita contra el càncer

Això és el que va quedar molt clar en la VIII Trobada d'Investigadors i Investigadors en Càncer Ciutat d’Alcoi en la qual van participar especialistes de gran nivell internacional.




Del que no ha quedat cap dubte en aquesta VIII Trobada d'Investigadors i Investigadors en Càncer Ciutat d’Alcoi és que l'esport és un factor fonamental per a previndre el càncer.

Tots els estudis van ressaltar que aquelles persones que practiquen esport tenen menys possibilitats de contraure la malaltia.


No és l'únic factor. Un altre molt important és apostar per una alimentació saludable i evitar el consum de l'alcohol i el tabac. Però, sens dubte, fer esport redueix les possibilitats de contraure càncer.


Aquesta nova trobada d'investigadors, celebrat en el CADA Alcoi entre el 17 i el 19 d'abril, va comptar amb un gran elenc d'investigadors de prestigi internacional que van compartir els seus coneixements amb els assistents. Unes jornades, qualificades per tots ells, com de “alt nivell”. En total han sigut quatre taules redones i quatre key Lectures que han girat, tal com hem dit, sobre càncer, alimentació i esport. També va haver-hi torn per a les ponències dels joves investigadors, aquells que seran el futur de la investigació.


Com a novetat cal destacar la conferència oberta en la vesprada del 17 d'abril amb assistència lliure i on aquells interessats van poder conéixer les últimes novetats quant a la investigació en el càncer. En finalitzar aquesta conferència se li va atorgar a SOLC els diners recaptats en l'última edició del Trail, quantitat que va ascendir a 25.000 euros.


Enguany, la beca Aseica +queuntrail va ser per a la investigadora italiana Elisabetta Mereu, que està desenvolupant les seues investigacions en la Fundació Josep Carreras Leukemia.


Tothom va coincidir a assenyalar que aquesta Trobada és un espai per a compartir coneixement entre els investigadors que lluiten contra la malaltia i que és un fòrum que ha de continuar en el futur.


Per a veure les fotos de la VIII Trobada fes clic ací

bottom of page