top of page

La VIII Edició de la Trobada d'Investigadors i Investigadores en Càncer Ciutat d'Alcoi se centrarà en la prevenció primària.

Aquest dijous 4 d'abril s'ha donat a conèixer tot el programa d'aquesta trobada que pretén reduir el nombre de casos de càncer i al qual assisteixen investigadors de prestigi internacional.



La VIII Edició de la Trobada d'Investigadors i investigadores en Càncer Ciutat d'Alcoi que tindrà lloc entre el 17 i el 19 d'abril i en el qual es donaran cita científics i institucions de prestigi internacional es basarà en els condicionants que poden provocar la malaltia i com prevenir-los.


Entre aquests condicionants es troben, tal com ha apuntat José Antonio López Guerrero, Director de la Trobada i Cap del Laboratori de Biologia Molecular de l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO), l'exercici i l'alimentació, a més de tenir hàbits saludables.

De fet –tal com apuntant José Antonio López–, només fent exercici es podria reduir en un 4% el nombre de casos”.


Per a Paco Fuster, President del CEM +Queuntrail i organitzador, “aquesta edició és la manera de lligar la nostra prova esportiva amb la trobada d'investigadors, és a dir, lliguem esport i alimentació”.


El Gerent del Departament de Salut d'Alcoi, Alfredo Rizo, també ha insistit en la necessitat de la detecció precoç i la prevenció i ha recalcat “la necessitat d'una estreta col·laboració entre les institucions sanitàries i les universitats”, que és el camí per a aconseguir plantar cara al càncer. 


Per la seua part, el Director del Campus d'Alcoi de la UPV, Pau Andrés Bernabeu Soler ha indicat que una de les seves prioritats és aconseguir finançament per a aquests projectes “perquè tenim projectes i tenim matèria gris per a portar-los avant”. 


Finalment, l'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés, ha donat les gràcies a tots els que han fet possible aquesta nova edició. 

Una trobada –ha assenyalat Francés– que és molt important que se celebre a la ciutat d'Alcoi, “una oportunitat per a acollir a un nodrit grup d'investigadors que volen millorar la nostra qualitat de vida”.











bottom of page